My Followers

Saturday, December 31, 2011

Happy New Year 2012 !!!



Assalamualaikum kawan2 semua..

Sudah lama xupdate blog disebabkan masa, keletihan membuatkan tidak ada masa seutuhnya untuk update blog. So, di kesempatan ini. Sy ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012 to all readers my blog. Harap tahun baru anda ini akan menjadi lebaran hidup baru anda yg lebih baik dari tahun tahun sebelumnya. Tinggalkan tahun 2011 dengan penuh kemanisan dan harungi tahun 2012 dengan penuh senyuman dan ketabahan.





Thank you & Happy reading :)


Wednesday, December 7, 2011

Dia yg ku sayang..

Dia yg ku sayang..
seseorang yg begitu mulus kecil yg suka bermanja dan lembut..


Dia yg ku sayang..
seseorang yg begitu manis tiap kali senyuman terukir di raut wajah comelnya..


Dia yg ku sayang..
seseorang yg begitu mesra tiap kali bertemu dengan orang di sekelilingnya..


Dia yg ku sayang..
seseorang yg begitu sedap namanya wan ridhuani alya..


Dia yg ku sayang..
moga akan menjadi anak yg baik dan berjaya setelah kamu meniti hari dewasa kamu kelak..

InsyaAllah..







Thank you & happy reading :)



Tuesday, December 6, 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum readers.. selamat malam :)






Lama sangat xupdate blog disebabkan ada perkara perlu diselesaikan terlebih dahulu. So, sekarang ni kita sudah pun berada dibulan terakhir tahun 2011. Jadi mesti nanti ada banyak perancangan dan azam baru untuk masuk tahun baru tahun 2012. Setiap orang pasti ada agenda hidup masing2 dan juga begitu sy. Berharap apa yg di plan akan Allah s.w.t permudahkan segala urusan dan semuanya berjalan lancar. Amin ya rabbal alamin.


Sekarang ada masa skit bukak laptop. So BW blog yg sudi ke blog sy ini. Saya tertarik dengan http://permatakata.wordpress.com/ yg memberi kata2 hikmah kehidupan.
Paling suka dibawah ini. Ya, setiap orang ada rezeki masing2 yg perlu adalah usaha dan terus perbaiki diri dan terus berusaha tanpa putus asa. Pengalaman yg dikutip adalah satu anugerah yg berharga untuk panduan kehidupan masa hadapan. InsyaAllah :)


Ketika menghadapi kesempitan rezeki

Dari Abdullah bin Mas’ud r.a meriwayatkan bahawa baginda Rasulullah s.a.w bersabda: Barangsiapa menghadapi kesempitan dalam rezekinya kemudian dia mula meminta-minta kepada orang lain, maka kesempitan itu tidak akan hilang. Dan barangsiapa menghadapi kesempitan dalam rezeki kemudian dia meminta kepada Allah, maka Allah akan menyediakan kepadanya rezeki dengan segera, sama ada cepat atau dilambatkan sedikit.

(Hadith riwayat Tirmizi)


Thank you & happy reading :)

Tuesday, November 22, 2011

11/11/11 Tarikh keramat


11 november 2011 merupakan tarikh keramat bagi abg sy yg melangsungkan hari pernikahan beliau pada malam hari tersebut. Dup dap dup dap berdebar disaat sesi akad nikah dijalankan. Syukur alhamdulillah selesai sudah dan abg nan secara rasmi sudah pun menjadi suami kepada kak nor.

Yay, dapat akak baru! ;) Seronok!

1 minggu sebelum kenduri kat rumah mmg sibuk sgt2. Bangun awal pagi tido tengah pagi sebab buat kerja xhenti2. Balik je kenduri rumah perempuan, start hari ahad tu bermula la episod buat kuih muih, sediakan cenderahati untuk tetamu, kemas rumah, segala macam persediaan. Pada malam jumaat tu pula ada majlis tahlil dan keesokkannya bacaan yassin. Dan seterusnya kenduri menyambut menantu. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan urusan. Walaupun penat sangat tapi happy dan gembira sudah semestinya berbaloi dengan keletihan yg dirasa.

Alhamdulillah, si dia pun dapat hadir pada hari kenduri tersebut. :)













Mase hari persandingan pula keesokkannya di rumah pengantin perempuan bertemakan merah putih. Dan seminggu lepas tu di rumah pengantin lelaki bertemakan ungu. Tahniah buat abg tersayang yg telah pun mendirikan rumahtangga. Harap akan bahagia sehingga akhir hayat. Cepat cepat timang anak xsabar nak ade anak sedara :)


Thank you and happy reading :)


Monday, November 14, 2011

Cameron Highlands ku datang lagi

Buat kali ini, cameron ku datang lagi bersama teman baik ku dari sekolah lagi. Masa ni time raya haji memandangkan semua ada balik. Tapi ade jugak member baik yg lain xdapat join disebabkan ada hal masing2. Nak wat camne, bila da dewasa masa xmcam mase sekolah, pg g sekolah tiap ari jumpe kawan2 yg sama je. Haha. Sekarang da lain, nak jumpe pun bila ada cuti je la.

So, kitorang pun plan pergi cameron highlands. Memandangkan xla jauh pun dari tempat kg halaman ni. Sambil g jejalan beli barang2, tgk permandangan, makan makan dan pastinya berborak dan bergembira bersama. Memang best sgt pergi sebb da lama xjumpe ngan kawan2 & hang out together gether ni. :)

Dibawah ini beberapa pic yg dipaparkan. hehe. Mase pergi ni hampir 2oo ratus jugak tgkp gmbar. Bnyak sgt. ni je mampu upload skit. :)











Have a great day guys! ;)

Thank you & happy reading :)



Thursday, November 10, 2011

My Big Day ~ Degree Graduation :D


Sekarang baru ada kesempatan untuk mengupdate tentang my big day! Konvokesyen pembelajaran saya selama 3tahun. Dan kini dengan rasminya saya sudah pun menjadi ALUMNI UiTM. Sedih dan gembira bercampur baur sudah habis zaman belajar di Universiti. Banyak sangat kenangan manis pahit bersama dikumpul dan sentiasa dalam ingatan.


Saya nak ucapkan TERIMA KASIH pada keluarga yang datang jauh terutama mak abah yang tngok live anak dia amik ijazah di atas pentas . Mcm mane abah mak, hn okay tak? hehe..


Terima kasih juga buat My Mr Al , yg sudi datang dan juga hadiah yg diberikan. Cantik suka :) Terima kasih juga pada yg lain-lain mengucapkan tahniah dan juga memberi cenderahati yang comey2. Semuanya di simpan baik :)


Tidak lupa juga TERIMA KASIH kepada yg mengucapkan congrats! dan tahniah!. Saya sangat2 menghargainya. Harap kalian semua akan dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan. Amin ya rabbal alamin.


By The way, this is my Degree Officially Graduated pictures at Dewan Agung Tuanku Canselor, UiTM Shah Alam on 25 Oktober 2011. Graduate dalam kelas pertama. akhirnya. Alhamdulillah





Di bawah ini gmbar topi terbang yg dilambung oleh kami 3 setiakawan. Ini bersama kawan baik saya dari sem 1 hingga la sem terakhir sem 6. Dan akhirnya kami berjaya melambung mortar board kami bersama sama pada hari konvokesyen kami 25 oktober 2011 !!! Alhamdulillah. Congrats untuk kamu berdua. Ak sayang ampa sangat2. Fira dan Quiah. Best friend everlasting!





p/s : berterabur je upload gambar. So, kat ats tu gmbar bersama keluarga,kawan2, si dia. Sy upload beberapa sahaja di blog ini. More pictures on my facebook ;)


Thank you and happy reading :)


Thursday, November 3, 2011

My cousin kak ya engagement ceremony


Assalamualaikum readers...

Lama sungguh saya meninggalkan blog ini. Rindu nk mengupdate dan kini saya kembali :) Baru baru ni my kazen, sepupu belah mak syukur sudah pun melangsungkan pertunangannya. Gembira sangat sebab kak ya ni da bertunang dan merupakan anak mak long yg pertama bertunang. Mmg meriah la pertunangan kak ya comey molek ni.


Majlis pertunangan ni diadakan 23 oktober 2011. Kami pergi 22 petang dan tidur kat rumah mak long ni. 23 oktober petang tu lepas majlis selesai terus balik rumah sebab esoknya pergi ke KL untuk menghadirkan diri ke konvokesyen My Mr Al. Naseb baik dia konvo petang tu so sempat la bertolak pg tu ke KL dlm kul8 lebih. 25 oktober tu plak my konvokesyen ;)

Wait my another entry about MY BIG DAY, degree convocation :D

Enjoy this few pictures on Kak Ya engagement ceremony (21 oktober 2011)















Kepada kak ya, tahniah dan hn harap cepat2 nikah pulak pasni. Moga pertunangan berkekalan dan menikah hidup sehingga ke akhir hayat. Semoga segala perancangan mudah urusan dan berjalan lancar semuanya. Happy for you ! :D



Thank you reading & happy reading :)


Friday, October 21, 2011

#2 Wordless Friday






I LOVE BOTH OF YOU GUYS !!!


i) Wan Rohadatul Ainsh bt Wan Zil Aman

ii) Wan Razuawani Aleya bt Wan Zil Aman




Thank you & happy reading :)




Thursday, October 20, 2011

We're together, finally :)

Seronok sangat bila akhirnya saya dapat bertemu dengan my bestfriends dan my mr Al apabila sudah 6 bulan xjumpe. Masing2 duk jauh abes blaja universiti baru ni. Kawan baik saya ni seorang mai dari Pulau Pinang , seorang mai dari Kedah dan sy Pahang. Datang blaja kat Kelantan tok kecek qlate duk cakap utara. Lepas tu balik negeri masing2 bunyi macam2 slang. Haha.


16 oktober aritu kami bakal graduan ni perlu amik jubah, so time amik jubah ni la duk pakat jumpe kawan lama jauh. Kami berjalan selama 3 hari berjimba ramba. Ke sana sini , letih da duk berjalan sampai kaki ni xmampu nk berdiri duk borak borak pasal kisah masing2. Seronok sangat even dapat spent time together sekejap sangat. Kitorang pun jejalan area KL, sebab amik jubah dan konvo dekat UiTM Shah Alam.











Ini plak, time kami amik jubah. Ni kira pre convo lah sempat la snap pic yg xformal ni. Pakai pun kira okay la. Time amik jubah ni pun kami pergi awal patut course kami pukul 2 ptg baru amik jubah ni kami pergi tengahari time course budak lain. Nasib baik boleh amik xperlu beratur panjang2 n tunggu petang. hehe :)








Semua gambar tu, yg tinggi tu quiah dari penang. Lagi seorang tu fira. Yg satu satunya laki tu dlm blog xdop gmbar sape dah melainkan si dia, My Mr Al. Kami semua graduan same course degree in marketing kecuali My Mr Al course degree in finance. Congrats guys :)


Thank you & happy reading :)



Followers blog getting better everyday yg ke 800, tahniah



Dengan ini secara ringkasnya, pengumuman bahawa follower blog Getting better. Everyday yang ke 800 ngam ngam iaitu blog kepunyaan cik fieda. Orangnya comey lotey dan baru sahaja melibatkan dunia didalam dunia blog selama 9bulan dan 1 hari. hehe. Jadi mari la ramai2 kekawan baca dan follow blog dari kakak comey ini.



Ini header blog cik fieda kita neh. Cantik kan kan kan :)




Bila baca blog cik fieda ni bagus sebab banyak tentang isu isu masa kini. So boleh tambah ilmu pengetahuan isu semasa kepada pembaca. Paling menyedihkan tentang entry cik fieda tentang budak kena gilis tu. Aduh, sungguh xberperikemanusia cara mereka hidup disana. Nyawa tu macam xpenting je. Dan yang sy perasan kat blog cik fieda ni pun boleh mengiklankan secara percuma 24jam blog anda. So, boleh la amik part jugak tuk mempromosi blog anda. hehehe.


Sy nak mengucapkan terima kasih kepada cik fieda sebab sudi mengfollow blog saya ni. Blog sy ni pun baru lagi mainnya. Saya budak baru belajar lol. Sy mengharapkan ramai pembaca sebenarnya dari followers. Walaupun byk kesah tentang hidup sy. hehehe. Moga blog cik fieda akan maju jaya dan succes selalu :)



Thank you & happy reading :)



Monday, October 17, 2011

Hadiah besday special dr org yg special :)



Baru baru ni masa amik jubah konvo. Sy & my bestfriends pakat nk jumpe sesame. Lama tuh xjumpe, mesti la nk g jejalan. So of course la my mr Al pun join sekali.. gumbira ye dlm ati, seronok sgt2 dapat jumpe kawan baik yg dirindui dan si dia. 6 bulan xjumpe lepas habis belajar aritu.


Masa jumpe ni la, My Mr Al kasi hadiah suprised. Yg sy tersipu malu nak tima. kuikuikui.. My mr al, kasi hadiah ni sebagai hadiah bufday sy 27 september last month. Bagi sy, asalkan My Mr Al ni wish dan ingat bufday sy,sy hargai sgt2.. xsangka plak rupanya ye dia nk kasi hadiah bufday yg da lepas ni bila jumpe.





Mula mula tgk kotak ni comey sgt, da suka da sebab pink.hehe, then sy agak cincin je. Tapi bukak rupanya ada gelang sekali.. Terkejut & xsangka sebab design yg mmg sy suka, sy suka cincin 1 je permata xsuka yg besar2 biar kecik je dan suka gelang haluss je. Xsangka My Mr Al kasi design mmg yg sy suka sangat dan nak. thank you so much! I really appreciate this. sgt cantik :)








Thank you reading & happy reading :)



Tuesday, October 11, 2011

Ku syukuri apa yg aku miliki ♥


Iye.. saya syukuri ape yg sy miliki..
Dalam kehidupan ini, saya mempunyai tempat tinggal yg selesa. Walaupun tidak semewah orang kaya yg lain tetapi bersederhana ini lebih baik dan sy sgt bahagia. Saya tidak berada dalam kehidupan yg susah yg tinggal di rumah hanya beratapkan zink untuk dilindungi daripada hujan dan panas. Makan yg perlu kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Sy tidak perlu menangis setiap hari seperti orang2 lain yg kurang bernasib baik. Sy tidak pernah melalui semua itu dan sy amat2 bersyukur. Sy sgt berterima kasih diberi rezeki kehidupan yg baik sebegini.


Iye..saya syukuri ape yg sy miliki..
Dalam kehidupan ini, saya mempunyai orang orang terdekat yg membantu sy memberi ilmu dan pengalaman. Cikgu cikgu yg baik hati, pensyarah yg bersedia memberi pandangan, dan orang orang terdekat yg sentiasa memberi nasihat dan sentiasa mengingatkan yg mane benar dan mana salah. Sy sgt berterima kasih kerena kata kata mereka yg membina.


Iye.. saya syukuri ape yang sy miliki..
Dalam kehidupan ini, saya punya ibu dan bapa yg teramat menyayangi saya. Mereka tidak pernah jemu dalam melayani kareneh saya. Karenah manja terutama sewaktu sy kecil. Mereka membesarkan sy penuh kasih sayang dan perhatian. Dan paling sy suka adalah ibu bapa sy tidak pernah memaksa sy untuk belajar ke tahap apa. Mereka tidak memberi dorongan direct seperti ibu bapa org lain. Yang penting mereka mengajar sy untuk sy sendiri perlu tahu apa tanggungjawab sy sebagai seorang anak.


Iye.. saya syukuri ape yang sy miliki..
Dalam kehidupan ini. saya punya adik beradik yg sangat mengambil berat dan penyayang. Abang abang yg sentiasa bersama saya, menjaga saya dari kecil sehingga dewasa kini. Mereka sebolehnya memberikan apa yg sy inginkan. Mereka adalah abang abang yg baik, penyayang, tegas kepada sy. Mereka adalah kakak kepada sy. Mereka adalah abah dan mak kepada sy. Yang penting mereka telah mengajar sy untuk tahu menghargai orang lain terutama yg membantu kita sewaktu susah.


Iye.. saya syukuri ape yang sy miliki..
Dalam kehidupan ini, saya mempunyai teman teman rapat yg sentiasa bersama sy even susah dan senang. Walaupun masing2 kini jauh dipandangan mata. Tapi mereka dekat di hati. Dalam hidup ini tidak sempurna hidup jika tidak memiliki teman baik yg sentiasa disisi kita. Tanpa mereka memberi sokongan moral kpd sy, semestinya kita akan merasakan dunia ini tidak adil dikala berada dalam kesusahan. Tetapi, dgn adanya kawan sejati mereka lah tempat kini mengadu, mereka lah tempat kita bermanja, mereka lah tempat kita berlindung. The more the merier ! Sy amat menyayangi mereka.


Iye..saya syukuri ape yg sy miliki..
Dalam kehidupan ini. Mempunyai seseorang yg sentiasa memahami diri ini dan menerima sy seadanya. Seseorang ini yg bertakhta dihati ini. Menjadi pelindung sy ketika sy lemah, menjadi sahabat sy ketika sy sepi, menjadi pendengar sy ketika sy meluah, menjadi pencinta sy kerena sikapnya yg penyayang. Dan sy beryukur diketemu seseorang seperti dia. The more boys, I meet the more I realize that it's only him and I want to be him. Moga Allah jadikan dia suamiku dan imam dalam hidupku.


Iye..saya syukuri ape yg sy miliki..
Entry ini datang semuanya dari hati yg tulus menaip bait bait ayat yg mensyukuri akan nikmat Allah s.w.t yg menganugerah ini kepadaku. Sesungguhnya perkara atas adalah pembakar semangat sy terutamanya sewaktu berada di zaman pembelajaran. Dan juga menjadi orang yg lebih baik. Dan ini adalah kesempatan untuk sy membuktikan bahawa saya mampu menjadi yang terbaik. Dan masih jadi yang terbaik..


Hati kecil,
Han Alfi





Terima kasih membaca entry sy kali ini :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...