My Followers

Monday, December 24, 2012

BABY baby

Assalamualaikum w.b.t
Pejam celik pejam celik, sekejap je kita da berada di akhir tahun 2012. Wah cam xsangka tahun depan da masuk 2013 da. Semakin hari semakin meningkat usia. Dan semakin hari kehidupan akan pasti berubah, berubah ke fasa yang lebih memikul tanggungjawab tak kira kehidupan sendiri, keluarga, agama dan negara.

Akhir tahun ni cuti sekolah dan memang ramai sangat2 orang kahwin, termasuklah kekawan yg kahwin. Sampai dalam 1 hari tu 3 orang sahabat kahwin pada hari yg sama. Itu lah kalau da jodoh telah tertulis.

Minggu baru ni, sabtu ahad 2 2 hari makan gulai kawin. Sabtu tu after balik makan kenduri kahwin, saya sempat lagi mengenyangkan perut round ke berapa tah petang tu saya pergi majlis tahlil kawan baik saya, ain pula. Kebetulan kawan baik saya lagi , saza *rumah diorang dekat, saya je jauh, sekian.* dapat anak sedara baru. nama pun xbagi lagi. sangat la comel kecik je. Nak dukung pun takut2 sbb kecik sangat.

Lepas tu, main2 ngan baby ni dalam fikiran *teringin sgt nk anak sendiri, camne agaknya rupa macam saya ke blablabla. hikhik*




Thank you & happy reading :)
*xtau nk wat tajuk ape entry :P *

Sunday, December 9, 2012

My sweet BUfdaY

Assalamualaikum guys.. goodnite!
its already 11.43 pm

owh. update lelaju sesangat.. sebb da mengantuk sesangat.. sebab esok kena bangun pagi sesangat.. sebb esok nak pergi keje yg *tak sesangat*.. klu lambt saya terpaksa drive kerete laju sesangat.. & balik keje nk cepat aje sesangat >> HOME SWEET HOME.. okay stop.

Actually sweet my bufday ni biasa2 je, tapi seseorang yg tahu menghargai even sekecik mana pun perbuatan atau event, sambutan kita akan rasa berbunga bunga sgt hati ni gembira yg teramat. Jadi bersyukur selalu dengan nikmat Allah s.w.t beri. Even sy yg tgh menaip ni pun Alhamdulillah sbb diberikan kesempatan untuk share my new entry.

Simple saja, my bufday 27september 2012. Owh sudah beberpa bulan yg lalu. Sorri xsempat sesangat nk update. Macam biasa share story about my life. Kongsi happy dan sy mmg suka share story diri kita sendiri dari bercerita pasal org lain. Sbb nanti klu pasal kita just pasal kita. Pasal org lain, artis ke pape yg baik boleh ikut teladan yg xbaik tu xpyh la kita nk share2. apetah lg mengata ke, aibkan org ke, marah orang ke itu ini dan sewaktu dengannya.Sebb itu pun da mengambarkan siapa kita, attitude kita. mengadu la pd Allah adik2. tp terpulang individu, lain org lain caranya* habis merapu tah pape* da ngantuk gini jadinya :P

Bufday kali ni ade la dapat skit hadiah2 dari kawn terdekat. Alhamdulillah & wishes yg xhenti. Di kesempatan ini, Han nak ucapkan terima kasihhh byk2, sbb ye wish bufay saya. SERONOK sgt baca wish korang dan terima kasih sbb egat. So, saya mampu doakan kamu semua bahagia dunia & akhirat. Amin ya rabbal alamin.. :)
 
 










Ini lah antara2 hadiah ye yg sempat diupload share kan. Mekasih Alhamdulillah. korang pun leh bg hadiah camni gak kat adik2, teman2. simple tapi da buat orang yg menerima hadiah tu gembira sgt. Hubungan pun menjadi lebih rapat.




Thank you & happy reading :)



Friday, December 7, 2012

Lagi bersama teman rapat :)

Assalamualaikum.. supriseee!!!

Suprise after 2 months i guess xupdate blog! hehe. ni mimpi agaknya ase nk menaip je kat blog ni.. ye la kita bukan adik  ke pape ke ngan kakak "Fatin Liyana" yg femes blogger lagi tercantik yg memang ade peminat tersendiri. hehe.. ni sempoi ye blog.. seadanya saye.

Actually, xde pape sgt pun nk update. tapi tangan menggatal sgt nk menaip. sikit je pun taip. RINDU kat blog ni pun ade. kesian tuan maleh nk update blog. sbb BUSY mengatur langkah hidup yg penuh dugaan dan cabaran ini. hehe :)

owh, so sepanjg xupdate blog ni mmg byk sgt event & mcm2 pergi sana sini. Keluar sana sini, tambah lagi da pakai kereta sendiri. so kereta xleh duk lam parking aje. nk bergerak aje.. hehe




 
 
Yang ni bersama teman2 rapat jejalan di raub, pahang. Time ni waktu mlm sbb kami tgu kawan lagi sorang ni habis kerja kul 5. so jejalan pun xkemana sangat melainkan tempat lokasi pertama pergi mesti la bertemakan MAKAN. hehe nanti next entry ;)
 
Thank you & happy reading :)

Friday, September 14, 2012

Raya lagi, lagi lagi raya

Kini lagi beberapa hari lagi bulan syawal akan meninggalkan kita. Cepat sgt masa berlalu, rasanya baru semalam nk menyambut bulan ramadhan, tpi hari ini bulan syawal sudah pun meniti hari hari akhirnya. Syukur dipanjangkan umur sehingga hari ini. Alhamdulillah..

So, entry kali ni masih lagi berunsurkan raya! hehe. Masa raya haritu dpt cuti 1 week cuti raya. Tapi 1 week ni beraya sakan langsung xde masa rehat. Dalam 7hari hanya 2 hari beraya duduk dirumah menunggu tetamu datang dan 5hari beraya sakan. so ada lagi 2 hari sabtu ahad tuk esoknya kerja pun masih lagi beraya mengunjungi saudara mara.


So, macam biasa raya pertama solat sunat hari raya dan menziarahi kubur orang tersayang. Selepas itu bermaaf maafan bersama keluarga. Hari khamis pula beraya bersama rakan2 sekolah dulu. Sampai la ke malam disebabkan amik 1 rumah nak 1 jam lebih. Hari tu beraya hampir dlm 9-10 buah rumah di pelbagai kawasan. hihi.

Gambar ni pun semuanya da lemau lebam. hehe, mana tak ye semua rumah ada buat makanan berat dan semua rumah xde 1 pun miss makan. Semua makan dan merasa semua masakan. Memang terbaik lah!

 




And paling happy raya tahun ni. Dapat beraya dengan kereta baru. Kereta sendiri yg sudah diidam-idamkan. Syukur Alhamdulillah rezeki Allah s.w.t kepadaku. :) Love ♥ Yang tu baju raya aidilfitri yg pertama, memang da lama teringin nak pakai baju colour orange even ada campur colour lain. and sayer suka sangat2.. :)




Selamat hari raya semua, yg sudah habis puasa tu SELAMAT HARI RAYA. InsyaAllah panjang umur jumpa lagi raya di tahun hadapan 2013. Amin ya rabbal alamin. :)

Thank you & happy reading :)

Wednesday, August 29, 2012

Selamat HARI RAYA Aidilfitri semua




Masih belum terlambat sy ingin mengucapkan  SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI pada semua ahli keluarga, saudara mara, teman2 rapat, pembaca blog sy, dan juga pada mereka yg mengenali diri ini serta semua umat islam seluruh dunia ! :)


thanks reading :)


Sunday, July 29, 2012

Time with my bestfriends

Assalamualaikum ....

Ini adalah sewaktu keluar spent time dgr my besfriend sy yg asal ye org kedah tp skang bekerja di KL. pertengahn bulan julai baru ni jumpe. so, kebetulan sy turun kl sbb ada hal yg perlu di settle, and terus contact my bestfriend nk spent time together even jap je sbb lama sgt xjumpe. So kebetulan hri sy dtg die da habis keja. so we're met up at kl sentral.

AFter eating2, chatting2 so kamu berdua pergi tido kat my school besfriend kat kota damansara. Using public transport kami pergi n nasib bek bus masih ada sbb da lewat. Then , hari tu xtido rumah fira ni sbb nk stay kat rumah member sy di kota damansara. Jumpe kawan lama lgi.



This fira my dear :) xtahu nk makn pe senang2 mkn kfc je la. kfc da keluar ayam baru kan. so boleh la taste n appeareance dia. aym baru ni ramai ckp pedas. so sy suka la memandangkan sy suka makan pedas :) n some polka dot fira bought for us. tu pic da makn banyak tu tinggal sikit je. And every each kaler lain2 kuih polka dot tu rasa die lain2. so xsame taste ikut collour dia.

Btw, i want to say thanksss a lot kat fira ni sbb die tanggung/support semua perbelanjaan bus fee/lrt/ makan2 kfc semua. Alhamdulillah murah rezeki hg. N murah rezeki ak dpat bestfriend cam hg. love u muchhh :))





Thank you & happy reading :)


Thursday, July 19, 2012

Selamat berpuasa semua ! ;)

Assalamualaikum..

Apa khabar semua? formal ye tanya khabar.. hehe. sempena nk masuk bulan ramadhan esok hari. so update blog untuk mengucapkan selamat berpuasa kawan2 semua especially sape yg baca blog ni .. wee :)
Mesti seronok kan da nk berpuasa, lepas tu nk berhari raya yg dinanti nanti.

Sempena bulan yg mulia ni diharapkan kita semua dapat perbanyakkan ibadah, berdoa dan mendekatkan diri kepada Allah s.w.t. InsyaAllah. Amin.


sempena bulan yg mulia ni diharapkan kita semua dapat perbanyakkan ibadah, berdoa dan mendekatkan diri kepada Allah s.w.t. InsyaAllah. Amin.

Angin bertasbih dan pepohonan memuji keagungan-Mu,
Semua menyambut datangnya malam Seribu Bulan,
Selamat datang Ramadhan,
Selamat beribadah puasa,
Mohon Maaf setulusnya.

   hann honey


thank you & happy reading :)


Saturday, June 30, 2012

Pullman Herbalife

Ini sewaktu sy pergi buat pertama kali sesi STS Herbalife di Hotel Pullman Putrajaya. Time ni dapat ilmu tentang produk herbalife and how's to be independet distributor yg berjaya. Sebenarnya dia banyak lg program tp byk jugak xde kesempatan nk pergi. So, dapat  lgi timba pelbagai ilmu.




So, ni pergi bersama kawan universiti pernah kelas sekali mase sem1. Dia yg perkenalkan Herbalife. Memang produk yg sgt bagus.  :D  update short je sbb ni antr entry tertunggak saye ^^"


Thank you & happy reading :)

Sunday, June 24, 2012

hari hari jadi ^_^

Entry kali ni actually lama lama lama tersangat lama ye cerita.. hehehehe

Beberapa tahun dulu xde blog,tp ni xde la bertahun sgt.. terjumpa pic ni sy ngan my bestfriend yg skang ni busy memanjang. Sbb lisa ni mmg sgt berwawasan tinggi into her life. Bukan sy xberwawasan tinggi, berwawasan tinggi juga tau ^^'. Tapi lisa ni ramai adik2, so sikap die yg sangat prihatin dengan adik adik keluarga itu membuatkan lisa sngt rajin rajin dalam hidupnya.

Ni, bila tgk pic ni rindu n rasa tersemat di jiwa kenangan kami yg muda mudi. hihi. Ni waktu bufday sy, actually dirancang oleh si dia bersama dengan my bestfriend lisa ni. Dan menjadi mangsa atas lakonan dan wakenabeb ni SAYA la org ye ^_^v.

Terima kasih, sebab saya amat lah menyukai  KEZZZUTAN dilakukan kalian. Yg kini sy abdikan di blog ini. :) Tp ketua ye Mr Al inilah. Penolong ketua Mrs Lisa. heee ;D

Diorang buat kejutan bufday sy la that time. itu aje nk share. sbb nk cite dr awal hingga akhirnya 3hari 3 mlm menaip duk bercerita x habis :p

pic ketika di kota bharu, kelate..






Kek yg sy suka sgt2, sbb ade campuran buah buahan. fav buah kiwi tuh ;)


Thank you & happy reading :)

Friday, June 22, 2012

Ain & Tikah :)

Assalamualaikum...

Before ni kan banyak nak update new entry tp tertungakk. Hehehe. So ni nk update skit tentang 2 my besfriends. Kawan baik dari sekolah lagi. Zaman sy menengah mane sempat nak berhandphone handphone. hee, akhir2 form 5 tu baru la ada nk berhandphone. haha. tetibe keluar handphone? xde pape pun. :D

So,cuma nak ckp skang handphone ade, internet ade, facebook akaun ade. so ape lg alasan untuk jauh2 ngan kawan2. Ramai kawan lagi meriah. Betul x. hehe. Even masing2 da jauh, so at least kita dapat berkontek dengan kawan2 lama kita.

So baru baru ni, jumpe kawan baik chatin2, makan2 smpi puas.kebetulan member cuti :)

So, kat bawah ni pic si comey ain. Dapat jumpe byk kali di kl juga hometown. ^_^v



 







Dan ini plak si comey tikah. waktu kami lunch same2. :D Seronok tau dpt jumpe kawan2. terutama kawan lama2 mase skola or yg susah nk jumpe :))

 


Thank you & happy reading :)


Wednesday, June 20, 2012

Sunway Piramid :)

Salam..

Lately, sy ade turun KL tuk settle kan beberapa new things. Banyak sgt planning kena pikir untuk masa sekarang dan in the future. hehe :D. Kalau Allah izinkan InsyaAllah semua ye akan ikut sperti yg diinginkan. Masa turun KL ni banyak tempat pergi. So, ni sy sempat berjalan jalan di Sunway Piramid. Jejalan membebaskan fikiran. haha :D  Here, simple story je nk sharing.

So, beberapa pic diambil nk share sikit aje! :D








Thank you & happy reading :)


Sunday, June 3, 2012

Jalan-jalan di Kuala Lipis, Pahang



Assalamualaikum w.b.t


Salam bulan jun semua. Pejam celik pejam celik da sampai bulan jun da kita tahun 2012 ni. Memang cepat sgt masa berjalan sekejap je ase masa berlalu.  Bulan may lepas, agak sibuk sedikit. Semalam pun my kazen kawin. masa nk berblog sibuk sedikit. banyak juga nak wat new entry tertunggak. Ni sy amik masa tu update recent place saya keluar dengan kawan2 iaitu di Kuala Lipis, pahang. Actually my hometown je. haha :D


Baru baru ni, kami dapat hang out together dengan kawan lama. masing2 kebetulan cuti tp ade bebrapa kawan baik xdpt join sebb kerja that time, just kuar lunch je together kat kfc. After pergi makan kfc, tinggal la kami berempat pergi jejalan sekitar kuala lipis. Kami mengunjugi ZOO LIPIS yg hanya memerlukan bayaran rm3.00 dewasa/RM1.00 kanak2. After that pergi Muzium Lipis dekat Bukit Bius hanya bayar RM1.00 je seorang. Yg ni sy nk buat new entry tentang apa yg terdapat dalam zoo lipis n muzium lipis ni. so, tunggu next entry :D


This is a few pictures sy dengan my friends. Kami sangat seronok n enjoy bila dpt bersama. susah kut nk hangout together mcm ni. lagi2 ramai plak kawan2 da and bakal mendirikan rumah tangga.











thank you & happy reading :)



Sunday, May 20, 2012

Jakarta ;)

Dulu, masa kat universiti sy sempat pergi ke bukit tinggi, padang, Indonesia. Kali ni ada kesempatan pulak update pergi ke Jakarta, Indonesia. Memang seronok sangat dan cantik sekali permandangan di Jakarta, Indonesia.


Tapi yg ni bukan sy yg pergi melancong, tapi abg saya. Hehehe. Disebabkan dapat ole-ole dri abg bwk balik dr jakarta jadi balasan update skit blog pasal abg sy ni pergi ke Jakarta. hee :D. So, dibawah ni ada beberapa pictha yg sy ambil cuma 3 keping shaja. Nice picture and nice view ;)







Thank you ;)

Thursday, May 3, 2012

KURSUS CIDB

Assalamualaikum semua..

After saya pulang dari KL yg previous entry tu, sy terus membusykan diri nonstop kena pula menghadiri kursus CIDB. Hari isnin amik cuti dengan bos. Selasa kerja dan start 25 April 2012 until 28 April 2012 menghadiri kursus ni. Kira 4 hari la. 

Seronok juga pergi kursus ni sebab dapat belajar benda baru. Bos terus suruh daftar dan pergi kursus which rm400 each person. Sy diarahkan oleh company dengan harga RM400 kursus ini dan perlu menghadirinya sampai peroleh sijil. First time hadiri kursus ini. Memang perkara baru dan belajar a lots of new things, dilemma company2 kontraktor dan sebagainya. Semua new current issue include dalam kursus. Test dan akta2 semua dapat dipelajari. Banyak betul ilmu  terasa di dada, fikiran jugak lebih luas dalam suatu kehidupan itu. Setiap orang punya perjuangan untuk terus hidup..

Yang paling best kursus ni iaitu bab makan, mmg berbaloi makan pagi, tengahari, petang mmg puas hati. sy kuat makan, bab makan memang paling suka. leh makan sepuasnya. haha



Gambar diatas ni adalah pengajar kami ketika kursus ni, tak berhenti cakap nonstop dari pagi hingga ke petang. Memberi taklimat dan mengajar penuh dedikasi. Mr Siong Wee Heng. Thank you so much mr siong.



Seterusnya, seramai inilah yg menhadiri kursus. Ye sy paling rendah n ketiga yg termuda. Patut that time pakai high heels. Tapi disebbkan terbangun lewat egat cuti lupa kena hadiri kursus. Just saut baju ni sebb xnampak kedutan even xiron. then pakai je kasut sarung. settle.




  
Yg ni la paling muda. Nama dia sungguuh la panjang. Ingat nama bapa dia hilayah. Nama ringkas adik comey ni gee. ;)




Hari last bergmbar gambar dan penyampaian sijil. InsyaAllah ada yg kontek di facebook terutama yg muda muda. hehe. Kepada kontraktor-kontraktor muda khususnya dan jugak yg sudah bertapak lamanya yg tidak pernah hadiri kursus seperti ini digalakkan untuk sertai kursus2 ini. Pelbagai manfaat yg akan dapat. InsyaAllah :)




Thank you & happy reading :)



Wednesday, May 2, 2012

Two days here



Assalamualaikum. 


Baru baru ni saya ada turun kl for two days. Petang sabtu tu naik bus pergi ke kl turun dekat pekeliling. Abg yus amik kat stesen bus. So, malam tu tido dirumah kawan mase kerja di TM kat kiara banglo, Damansara. Hari tu mase keje kat kl sewa kat sini la nice, comfortable, safe and best duk sini. Rental for every month is rm2500 :) Berbaloi lah. full funish .

After sampai je umah kawan, kebetulan my friends nak keluar beli barang sikit. So letak barang terus keluar pergi the curve. Lama xjumpe, borak dan terus borak nonstop. entry kali ni, pic sy xde ye. haha








scenery malam ni through window bilik kawan ni. Sunyi tenang je. even actually busy dengan keta.






Ni suasana pagi dari tingkap atas rumah. cantik sangat permandangan. Time ni snap picture around 7 AM lebih camtu lah. nice scenery. xbusy sangat time nih. 






Keesokkan ye selepas settle kan kerja. Pergi jalan-jalan kat area KLCC, time ni ada fashion show. Harini bace paper ada keluar sal fashion show ni. Start xsilap 19 April 2012 and end at 11 Mei 2012. Ramai sungguh time ni orang. So usha2 tgk fesyen baju terbaru di peragakan. (tapi tgk model je lebih) ^_^v. Actually banyak  pergi tempat lain tapi nk cite yg ni je. hehe ;)






Thank you & happy reading :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...