My Followers

Tuesday, April 26, 2011

Akhirnya, My TESIS di genggaman ku..!! :)

Kini, usia ku sudah pun 22tahun 8 bulan ku berjaya menamatkan pembelajaran ijazahku. Ku hidup merantau selama 3tahun di negeri orang :) Alhamdulillah. Klu ikut year 23tahun sudah.. weeeee~~ Sekarang ni tinggal konvokesyen yg diadakan InsyaAllah di UiTM Shah Alam.

Yay, akhirnya.. syukur alhamdulillah, saya berjaya menyiapkan tesis pembelajaran saya pada sem akhir ini. Ini lah hasilnya, berwarna merah maroon hard cover. My research thesis's title is " A STUDY ON CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT AT TMPOINT (TMPOINT IN KUALA LIPIS). Sepanjang berpraktikal, sy kene pergi ulangalik tiap bulan berjumpa dengan advisor sy untuk menyiapkan tesis ini.

Berhabis masa, duit , tenaga dan semuanya untuk menyiapkan tesis ini dan menhabiskan pembelajaranKU DI UiTM KELANTAN, MACHANG DAN KOTA BAHRU adalah kenangan paling indah, manis dan bercampur pahit dalam mengharungi segala cabaran dugaan. ceh :P



Hence, this is my acknowledgement :)

Alhamdulillah, researcher deepest appreciation to all those who had contributed directly and indirectly towards the successful completion of present research. My research entitled “ A Study on Customer Relationship Management at TMpoint, (A Study in TMpoint Kuala Lipis)”.

The researcher owes tremendous debts to the following ; Foremost, for the researcher lecturer, Prof. Madya Dr. Azman Che Omar for their kind of lesson, critism, encouragement and helps. Without his guiding principle, this research has not finished and unable to submit. An appreciation also goes to Madam Nur Hazelen Mat Rusok, my second examiner that give an opinion about this research. I would like to thank to all the people who had gives their help and support in order to complete my research well.

Besides, I would like to express my special thanks to all staff in TMpoint Kuala Lipis especially to my supervisor during practical training, En Abdul Halim bin Manan (Sales & Customer Service Officer ) for granting permission for me to undergo my research at TMpoint Kuala Lipis . Special thanks also to my entire friends for their support.

The most important supporter is the family that always being a backbone and spirit to do all the things undertaking. Thank you with lot of love to the researcher beloved family.

A millions of Thank You

Mohamed bin Mat

Siti Juriah Binti Abu Bakar

Ahmad Zamali Bin Mohamed

Ahmad Shahmili Bin Mohamed

Ahmad Iznan Bin Mohamed

Ahmad Yusri Bin Mohamed

Ahmad Hafizi Bin Mohamed

Maimunah Binti Ismail

Kejuruteraan Elektrik Desa Perian


and not forget also to My Mr Al, dat always be there for me :)

lThank you :))

Monday, April 25, 2011

Red warrior lawan Sabah, SSMIV

16 april 2011, malam tu sempat lg sy pergi tgk bola kat stadium SSMIV. Berbekalkan tiket rm12 xsilap. :) hee~~ pergi tgk perlawanan antara Kelantan lawan Sabah. Esok pg kul 9pg ada VIVA presentation. huehuehue. Sy sudah siap sedia semuanya. wee~~


Balik je letih dan tgk persiapan VIVA, akhirnya ku tido awal. Bgn pg awal untuk beperang VIVA present dengan advisorku Dr.Azman dan second examiner,Madam harzelen. Segala soalan bertubi tubi berjaya ku tepis ku jawab. wee~~

Alhamdulillah segalanya sudah selesai. :)

15 april 2011, last day industrial training :)

Maaf la keterlewatan mengupdate blog sejak akhir2 ini, memandangkan saya berada diakhir sem dan tahun terakhir untuk menamatkan pengajian ijazah saya. Kali ini entry saya ingin berkongsi my laz day praktikal di TMpoint Kuala Lipis.

Praktikal di TMpoint ini byk ilmu dan pengalaman yg diperolehi dan kita akan lebih tahu bekerja adalah sangat berlainan kehidup rutin hariannya berbanding belajar di kampus. Ini merupakan pendedahan yg sgt baik untuk saya memandangkan episod seterusnya dalam hidup adalah mencari kerjaya to be my career coming soon.

Btw, dalam picture kat atas ni, xde lgi sorang pekerja penting tmpoint iaitu Puan Zaliha, memandangkan puan Zaliha cuti pada hari tersebut.

Ini adalah punch card bulanan terakhir ku iaitu bulan April. Hanya bahagian depan je dipenuhi memandangkan 15 April sy sudah meninggalkan tempat praktikal ku ini. So, sempatlah sy bekerja sebanyak 8 hari pada bulan tersebut.. :) P/S : Maaflah ketermerahan kedatangan pada 2 hari terakhir adalah amat disesali :P


Gambar dibawah ini, antara yg diberi hadiah oleh warga tmpoint. Tp, saya sudah menerima pelbagai cenderahati sepanjang berada di TMpoint Kuala Lipis. Terima kasih kepada cenderahati dan hadiah2 yg sangat chumeyl itu. Sy akan simpan dengan baik :)


So, kini industrial training merupakan kenangan manis saya yg tidak akan dilupakan. :)
Pertemuan pasti ada perpisahan.
Harap TMpoint akan sentiasa kekal maju dan berjaya di industri telecommunication in Malaysia :)


Thursday, April 14, 2011

Cara Wardina Latih Anak lekat Solat 5 Waktu



** ENTRY INI KHAS UNTUK SAYA BERKONGSI DENGAN SEMUA ORANG TERUTAMA UMAT ISLAM DILUAR SANA. NOTE INI SAYA PEROLEH DI FACEBOOK DAN SAYA INGIN SHARE DALAM BLOG SAYA. HARAP SEMUA AMBIL TELADAN DAN MANFAAT DARI ENTRY SAYA INI. I LOVE ISLAM :)


Semoga semua mendapat manfaat..


bERBALOI PENAT LELAH KU...


by Wardina Safiyyah OfficialPage on Friday, March 11, 2011 at 8:47pm


Dear Mama, Ummi, Mum, Ibu, Bonda...



I have to share this with you... because i feel so happy and i feel that all


my penat lelah paid off...



I started to make my Amna to solat 5 times a day when she was 7, on her 7th


birthday...we had a talk...(check note lama) tapi preparation since 6 la...tapi


dari kecik memang selalu ikut2 la kami solat....she hasnt missed her solat


since. Walaupun lambat, tetap solat. I made sure of that - because the key is


SOLAT ni kalau tak tanam dari kecik memang LIAT nanti....But it is very


important to keep this in mind:-




1) kalau kita bagi dia tinggal WALAUPUN sekali nanti we are sending the wrong


signal - kena make sure - every waktu without fail, walaupun penat, ataupun lambat




2) Selalu kalau boleh solat together..mula2 memang kena solat together....kalau


tak ada rumah make sure an adult in the house pastikan anak kita solat. (hari tu


Amna pergi her reading class, i asked her teacher to take her to the suarau) -


lepas solat time tu lah peluk cium, senyum - i always kiss her at the head and


say "Barakallahufiha" Ya Allah make my Amna a good Muslim Ya Allah....make her


never miss her solat Ya Allah.....kuat2 bagi dia dengar....ps:- kalau kena amik


cuti ambillah - bukan waktu exam je amik cuti - buatlah STEP ini, yakni


melangkah ke alam 7 thaun dan tidak meninggalkan solat A BIG Thing! "mama amik


cuti hari ni sebab nak pastikan yang adik solat 5 waktu sehari!"




3)Selalu cerita how IMPORATANT it is to solat..how Allah is watching us... how


we are good Muslims when we solat, how Allah loves us, Solat tu, untuk kita,


bukan untuk Allah.....TAPI selalu jugak cerita yang akan ada orang TAK


solat...acknowledge the fact that sometimes we feel lazy to solat....itu semua


kerja SETAN! Fight them off....! I tell Amna that even some grown ups tak solat!


I tell Amna that....we have to be strong.. we have to tell ourselves we will


NEVER miss our solat....




4)Awal2 subuh ni memang tak bangunkan, tapi as soon as dia bangun pagi, ill ask


her to solat straight away.(yes memang leceh..but we have to, and we have to do


it with LOVE diselang seli dgn strictness)




5)kalau dia tinggal - DENGAN sengaja, i take the rotan and hit her on her tapak


tangan slowly, just as a reminder. After that i hug her and tell her i love


her, and i just want her to remember - and guess what?? memang dia ingat!!! (3


kali baru, i think not bad, sampai satu hari dia terlambat solat, sebab keluar


dan memang tak ingat, dia yang suruh rotan) But i tell her kalau TERLUPA atau


TERTIDUR its ok...but kena solat terus bila bangun.




Macam ni ceritanya, i told Amna, kalau Ummi ambik Amna dari sekolah lambat, Amna


solat dulu Asar kat sekolah....tadi memang datang lambat...i was loking for


her..and guess what????




She was actually praying her Asar prayers...sorang je kat dalam surau tu....i


wanted to pengsan and cry...she did all by herself.... i pun told her how happy


and how proud i was of her...i tanya dia kenapa? dia kata "Amna ingat apa Ummi


cakap".....cair nya hatiku ini.




Apa lagi, Ummi ni peluk cium dia....and called nenek at Australia...now im


sharing with all of you!!! Because i want us to raise generation of good Muslims


that are disciplined, smart, intelligent -that remembers Allah because the


world so BADLY needs good QUALITY Muslims like this!!!




And the foundation is - to start them off right - solat at SEVEN! Yes just as


how Rasulullah asked us!



I love you all!!! Good night.....



But the key to all this IS Mak Ayah KENA dan WAJIB solat dulu...anak ketam tak


boleh diajar berjalan terus...fahamkan?

Saturday, April 9, 2011

Malam Pra Graduan :)


Wahhh... sudah lama rupanya saya xupdate my blog. Maaf la kepada readers blog saya. Kesibukan dan keletihan yg melanda membuatkan saya tidak sempat meluangkan masa untuk mengupdate blog saya. Tapi lepas ini, saya akan ada masa luangkan masa untuk blog. Tenyata ini entry pertama bulan April saya. hee



Gambar2 ini sewaktu saya menghadiri makan malam pra graduan. Diadakan pada 6 April 2011 di Grand RiverView Hotel Kota Bahru, Kelantan. Sudah tentu dinner pra graduan yang sangat best. :)

Di bawah ini, gambar sy bersama fira dan Rektor UiTM kELANTAN, Dr.Shukri. Prof Shukri adalah lecturer mengajar sy 3 subjects semasa sy menjalani shortcourse dan juga ketika sy berada di sem 5. Dan Prof Shukri merupakan lecturer yang sangat berkaliber dan peramah dengan student2 beliau. Btw, thank you prof for giving me a good gred for my papers. :))


Ini my dear fren, safirah. She is the one that alwayz beside me when im down n of coz when im happy . love u dear :)

Dan ini.. hehe. This is My Mr Al. Kami berdua sama2 akan menjadi graduan nanti. InsyaAllah. Tapi kami graduate lain jurusan, dimana saya mengambil jurusan Bachelor Business Administration Marketing dan My Mr AL mengambil jurusan Bachelor Business Administration Finance. :)

p/s : Gambar2 yg lain ada di facebook sy. So, maybe ini sahaja antara yg ingin dikongsi. wait for another new entries guys :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...