My Followers

Friday, January 18, 2013

Best ke instagram?

salam. haii 1 malaysia :)

Semalam, seronok sangat tgk maharajalawak mega. Letih ketawa :D. Sape yg ketinggalan  smlm tu, pemenang maharaja lawak mega iaitu jozang, second, jambung ketiga shiroo*lawak shiro paling sweeett cecangat*haha keempat boboi & kelima saywho. Dapat rm500ribu pemenang malam tu, kayo rayo jozang. haha

tp entry ni bukan nk cite serbab serbi sal maharaja lawak. hehe. Baru baru ni sy ade bukak akaun instagram. Baru baru ni tu baru 2hari aje. :) saje tangan gatai sgt nk bukak akaun instag gara2 asyik tgk gambar leuniey yg comel lote *bini apex penjaga gol* & nora danish. comel sgt.

so, bila da create akaun to ok la. fyi, instagram ni available tuk phone cam android, samsung android yg ada capacity besar, i phone 4, 5 camtu lah. kalau blackbery xsure, rasanya blackberry xde application instag ni. even sy bb user.

so, kalau my opinion. antara social networking ni, instagram the most yg paling simple n easy la. berbanding facebook n blog. twitter pun ok jgk. Tapi sy lagi prefer fb & blog. Instagram ni xramai sgt main memandangkan application ni pun limit tuk android2 phone camtu. kalau ikutkan facebook org akan more too privacy sbb fb ade banyak mende yg might be kita share about our routine life. some people will share to their close ppl or people yg diorg kenal. macam sy facebook sy just approve kawan2 yg sy kenal, at least sy kenal muka n penah jumpe face to face xkesah kenal masa kecik ke ape.

So, kalau mcm intagram ni, senang je upload pic, komen like. simple. instagram ni for me xde private pun its ok depends to user. sbbye instagram most user upload pic foods, items camtu rather than pic yg nampak face kita kan. gambar2 buku ke, kereta ke anything tuk share with all.

So, sesiapa yg ade instagram tu boleh la nk follow instagrm sy. Tapi my instagram ni mcm tu aje xde la often sgt nk men, bb die just bout gmbr. kalau ade somthin to share tu ade la pic bru2. hehe. Anyone yg ada add fb tp sy xkenal nk approve kan boleh nk follow blog n instagram sy.  so, best xbest instag tu. its your rate :)

http://instagram.com/hanalfi/ 

ade la 3kping pic. haha





thank you & happy reading :)


Tuesday, January 8, 2013

selamat tahun baru 2013

Assalamualaikum semua...

Tahun ni da pun masuk tahun 2013! wahh cepat sgt2 masa berlalu. kehidupan menjadi lebih perlu matang, bertanggungjawab dan berazam menjadi yg lebih baik. Pada tahun ni jugak umur sudah meningkat 25tahun. Bila teringat umur 25tahun ni, cam caye xcaye je.. betul ke ni umur 25tahun? hehe..

Pada tahun baru ini jugak, da berstatus sesuatu untuk seseorang. Dan InsyaAllah bertukar lagi nanti statusnya. Amin. So, tuk new year ni, kat kg saya ade sambutan tahun baru cam biasa tiap2 tahun. memang suka sgt sebabye nak makn free bnyk2 dan tgk firework, bunga api. Serius cantik sgt2. bila tgk bunga api tu. terasa diri di awang awangan dan hati berbunga bunga gitu.. sila muntah :P

So, di kesempatan ini, saya nak ucapkan selamat tahun baru pada semua, pembaca pembaca blog saya, terima kasih sudi baca :) dan kepada semua yg mengenali diri ini. kalau xkenal pun sekali , kita boleh kenal kenalan kan :) Saya harap semua perancangan tahun 2013 ini berjalan lancar. Amin Amin Amin ya rabbal alamin.

Tahun 2012 pula merupakan tahun manis buat saya. Boleh dikatakan hampir semua impian sy dapt dikecapi walaupun kecik hingga ke besar. Sy mmg bersyukur sgt2 pd ALLAH S.W.T dan sgt2 berterima kasih pada ALLAH. sy sayanggg ALLAH sgt. :)

This is my latest pic 2013, permulaan dengan jerawat di dahi. terima kasih :0



owh, tidak lupa jugak. Happpy bufdaaayy to my handsome brother, abg yus. moga ceria2 selalu dan murah rezeki and cepat cepat kahwin ;) bufday nya 1/1/2013 yang ke 2tutttttt . hihi. satu dunia sambut bufday dia. itu tidak adil.ok sy terima :)

Terima kasih & happy reading :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...