My Followers

Monday, June 17, 2013

mybff tikah wedding

Masa cuti sekolah bulan 5 baru ni, one of mybff dari highschool kawin. tikah ni sy kenal mase our 1st belajar tingkatan, mase masuk tingkatan 1 dulu die duduk belakang meja sy. wahh still remember you know. hihi.. pejam celik pejam celik. tgk dari 13tahun dulu start kenal dan berkwn baik smpai sekarang 25years old. Sampai la juga akhirnya jodoh tikah untuk mengakhiri zaman bujang. Alhamdulillah. :)

Mase wedding tikah, actually sebelum akad nikah, ade majlis pertunangan. that time nk pergi tapi sy ade problem yg urgent xdpt hadiri. sy pergi ke kl untuk 2hari. so hari yg tikah akad nikah tu, dlm tgahari sy balik lipis dri kl bersama kawn baik kami jugak,ain. so smpai ptg around 5pm o'clock camtu. Then malam tu, wani, saza, and ain datang amik sy untuk pergi ke majlis akad nikah tikah. so, sy xdrive malam tu memandangkan rumah sy antara paling jauh n tikah plak akad nikah kul 10malam. habis plak sesi nk photo pe semua da lewat. so xbegitu manis untuk sy drive sesorang pulang ke rumah tgh2 mlm. then all bff tu la amik dan hantar sy pulang ke rumah.

esoknya pulak. majlis kenduri ye. after balik malam tu,  sangat2 letih xcukup rest smpi2 sakit tekak. hehe, bgn esoknya pagi tu terus pergi wedding tikah. tlong n tunggu tikah. sampai la wedding tikah ke petang. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Tikah, i'm really happy for you. taking care of your marriage. dapat anak2 cepat my dear :) much love. muahhh

express update. hehe





thanks & happy reading :)

Wednesday, May 1, 2013

wedding wedding kawan kahwin kahwin friends

Assalamualaikum...

please don't be suprised. I'm back! kehkeh

wahhh lama sangat2 x menaip kat blog ni. Bila idea datang n nk start menaip je mesti ade hal je smpi terngendala dari hari ke hari, minggu ke minggu, dan akhirnya bulan ke bulan. But I will make sure not year to year. ok. hehehe..

Sejak akhir2 ni mood nk menaip tu ade cuma bila keletihan and ade kerja skit ilang terus mood nak menaip lagi2 bila badan da landing atas katil. xpe , next day boleh update. sampai la akhirnya today sy amik masa tuk update my blog. *diri tengah semangat nk update, so update lelaju*

start last year lagi memang tahun makan gulai kawah je. 2012 semua pakat nak amik tarikh cecantik gitu kan 02.12.2012 ade yg 12.12.12 < ni paling cantik. hehe and the other one yg sangat cantik juga 20.12.2012. tapi bukan la sebab tarikh ni reason kahwin. bila jodoh sampai menikah la seseorang tu. so congrats pada semua yg sudah menamatkan zaman bujang.* i jugak belum lagi, haha* and macam2 tema kaler, so cantikkkkk, beautiful, gojessssss.

ramai la jugak kekawan yg da mendirikan rumahtangga. my bestfriend pun alisa da menamatkan zaman bujang. and she's pregnant now. I'm really happy for her. Dan jugak kawan2 sekolah dulu, seuniversiti, so ade yg dpt pergi ada yg xdpt pergi. sedara kazen2 pun kahwin. mmg ramai la. hehe.so entry ni kumpul je semua sekali. easy and fast! :) so yg ade sini entry edisi kawan2 belajar yg menamatkan zaman bujang. yg ni more tu kawan2 sekolah sbb dekat kg je kan.


By the way, hani doakan semuanya berbahagia dunia akhirat, jagalah hubungan itu  sampi ke syurga kerana Allah, InsyaAllah.

so,here some pictures wedding that I'd attend to* yg ade amik pic with pengantin*. ade yg xamik pun pic dgn pengantin. pengantin busy la melayan tetamu yg dtg kan. hehehe




tahniah azwa dan pasangan 


tahniah alisa dan pasangan


tahniah nor dan pasangan


tahniah bazilah dan pasangan


tahniah dik ema dan pasangan

tahniah solehah dan pasangan.

TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH untuk semua pengantin baru. Hani doakan moga kawan2 semua dapat menyempurnakan kehidupan berumahtangga ini dengan kesabaran, kegembiraan, kebahagiaan dan seumpamanya. berbahagia dunia akhirat. amin ya rabbal alamin.

*next got many friends lagi invite kahwin*

thank you & and happy reading.

Friday, January 18, 2013

Best ke instagram?

salam. haii 1 malaysia :)

Semalam, seronok sangat tgk maharajalawak mega. Letih ketawa :D. Sape yg ketinggalan  smlm tu, pemenang maharaja lawak mega iaitu jozang, second, jambung ketiga shiroo*lawak shiro paling sweeett cecangat*haha keempat boboi & kelima saywho. Dapat rm500ribu pemenang malam tu, kayo rayo jozang. haha

tp entry ni bukan nk cite serbab serbi sal maharaja lawak. hehe. Baru baru ni sy ade bukak akaun instagram. Baru baru ni tu baru 2hari aje. :) saje tangan gatai sgt nk bukak akaun instag gara2 asyik tgk gambar leuniey yg comel lote *bini apex penjaga gol* & nora danish. comel sgt.

so, bila da create akaun to ok la. fyi, instagram ni available tuk phone cam android, samsung android yg ada capacity besar, i phone 4, 5 camtu lah. kalau blackbery xsure, rasanya blackberry xde application instag ni. even sy bb user.

so, kalau my opinion. antara social networking ni, instagram the most yg paling simple n easy la. berbanding facebook n blog. twitter pun ok jgk. Tapi sy lagi prefer fb & blog. Instagram ni xramai sgt main memandangkan application ni pun limit tuk android2 phone camtu. kalau ikutkan facebook org akan more too privacy sbb fb ade banyak mende yg might be kita share about our routine life. some people will share to their close ppl or people yg diorg kenal. macam sy facebook sy just approve kawan2 yg sy kenal, at least sy kenal muka n penah jumpe face to face xkesah kenal masa kecik ke ape.

So, kalau mcm intagram ni, senang je upload pic, komen like. simple. instagram ni for me xde private pun its ok depends to user. sbbye instagram most user upload pic foods, items camtu rather than pic yg nampak face kita kan. gambar2 buku ke, kereta ke anything tuk share with all.

So, sesiapa yg ade instagram tu boleh la nk follow instagrm sy. Tapi my instagram ni mcm tu aje xde la often sgt nk men, bb die just bout gmbr. kalau ade somthin to share tu ade la pic bru2. hehe. Anyone yg ada add fb tp sy xkenal nk approve kan boleh nk follow blog n instagram sy.  so, best xbest instag tu. its your rate :)

http://instagram.com/hanalfi/ 

ade la 3kping pic. haha





thank you & happy reading :)


Tuesday, January 8, 2013

selamat tahun baru 2013

Assalamualaikum semua...

Tahun ni da pun masuk tahun 2013! wahh cepat sgt2 masa berlalu. kehidupan menjadi lebih perlu matang, bertanggungjawab dan berazam menjadi yg lebih baik. Pada tahun ni jugak umur sudah meningkat 25tahun. Bila teringat umur 25tahun ni, cam caye xcaye je.. betul ke ni umur 25tahun? hehe..

Pada tahun baru ini jugak, da berstatus sesuatu untuk seseorang. Dan InsyaAllah bertukar lagi nanti statusnya. Amin. So, tuk new year ni, kat kg saya ade sambutan tahun baru cam biasa tiap2 tahun. memang suka sgt sebabye nak makn free bnyk2 dan tgk firework, bunga api. Serius cantik sgt2. bila tgk bunga api tu. terasa diri di awang awangan dan hati berbunga bunga gitu.. sila muntah :P

So, di kesempatan ini, saya nak ucapkan selamat tahun baru pada semua, pembaca pembaca blog saya, terima kasih sudi baca :) dan kepada semua yg mengenali diri ini. kalau xkenal pun sekali , kita boleh kenal kenalan kan :) Saya harap semua perancangan tahun 2013 ini berjalan lancar. Amin Amin Amin ya rabbal alamin.

Tahun 2012 pula merupakan tahun manis buat saya. Boleh dikatakan hampir semua impian sy dapt dikecapi walaupun kecik hingga ke besar. Sy mmg bersyukur sgt2 pd ALLAH S.W.T dan sgt2 berterima kasih pada ALLAH. sy sayanggg ALLAH sgt. :)

This is my latest pic 2013, permulaan dengan jerawat di dahi. terima kasih :0



owh, tidak lupa jugak. Happpy bufdaaayy to my handsome brother, abg yus. moga ceria2 selalu dan murah rezeki and cepat cepat kahwin ;) bufday nya 1/1/2013 yang ke 2tutttttt . hihi. satu dunia sambut bufday dia. itu tidak adil.ok sy terima :)

Terima kasih & happy reading :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...