My Followers

Friday, September 14, 2012

Raya lagi, lagi lagi raya

Kini lagi beberapa hari lagi bulan syawal akan meninggalkan kita. Cepat sgt masa berlalu, rasanya baru semalam nk menyambut bulan ramadhan, tpi hari ini bulan syawal sudah pun meniti hari hari akhirnya. Syukur dipanjangkan umur sehingga hari ini. Alhamdulillah..

So, entry kali ni masih lagi berunsurkan raya! hehe. Masa raya haritu dpt cuti 1 week cuti raya. Tapi 1 week ni beraya sakan langsung xde masa rehat. Dalam 7hari hanya 2 hari beraya duduk dirumah menunggu tetamu datang dan 5hari beraya sakan. so ada lagi 2 hari sabtu ahad tuk esoknya kerja pun masih lagi beraya mengunjungi saudara mara.


So, macam biasa raya pertama solat sunat hari raya dan menziarahi kubur orang tersayang. Selepas itu bermaaf maafan bersama keluarga. Hari khamis pula beraya bersama rakan2 sekolah dulu. Sampai la ke malam disebabkan amik 1 rumah nak 1 jam lebih. Hari tu beraya hampir dlm 9-10 buah rumah di pelbagai kawasan. hihi.

Gambar ni pun semuanya da lemau lebam. hehe, mana tak ye semua rumah ada buat makanan berat dan semua rumah xde 1 pun miss makan. Semua makan dan merasa semua masakan. Memang terbaik lah!

 




And paling happy raya tahun ni. Dapat beraya dengan kereta baru. Kereta sendiri yg sudah diidam-idamkan. Syukur Alhamdulillah rezeki Allah s.w.t kepadaku. :) Love ♥ Yang tu baju raya aidilfitri yg pertama, memang da lama teringin nak pakai baju colour orange even ada campur colour lain. and sayer suka sangat2.. :)




Selamat hari raya semua, yg sudah habis puasa tu SELAMAT HARI RAYA. InsyaAllah panjang umur jumpa lagi raya di tahun hadapan 2013. Amin ya rabbal alamin. :)

Thank you & happy reading :)

10 comments:

Amie said...

Salam kenal... follower 931

Han Alfi said...

amie : tima kasih,salam kenal juga :)

MéuzAngelo™ XXIII said...

raya skrg dh tak semeriah dulu kan?

Han Alfi said...

meuz: aah klu dulu lg meriah, tp skang mgkin sbb da kerja, cuti terhad..

Hazrina Sallehuddin said...

cantik baju kuning hijau tu.. nmpk cntik sbb si pemakainya cantik juga =)

Han Alfi said...

Hazrina : Biasa saja, kamu lg cantik :)

LyNn LyNdA said...

untunglah dah ada kereta sendiri..next time boleh la tumpang..kah3..

Han Alfi said...

lynn: hehe, biasa biasa je lynn.boleh je no prob..leh jumpe :)

BY BEIJÚ said...

oi, estou seguindo seu blog, gostei muito, se puder me segue tambem
http://bybeiju.blogspot.com.br, obrigaga. abraços

International Directory Blogspot said...

After visiting your blog, I invite you to join us in the "International Directory Blogspot".
"International Directory Blogspot" It's 159 Countries and 5519 Websites !
Missing yours join us
If you join us and follow our blog, you will have many more visitors.
It's very simple, you just have to follow our blog, enter your Country and your blog url in a comment, and you will be automatically integrate into the Country list.
We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world and to share different passions, fashion, paintings, art works, photos, poems.
So you will be able to find in different countries other people with passions similar to your ones.
I think this community could also interest you.
We ask you to follow the blog "Directory" because it will give you twice as many possibilities of visits to your blog!
Thank you for your understanding.
Please follow our blog, it will be very appreciate.
I wish you a great day, with the hope that you will follow our blog "Directory".
After your approval to join us, you will receive your badge
We ask that you follow our blog and place a badge of your choice on your blog, in order to introduce the "directory" to your friends.
Regards
Chris
I follow your blog, I hope it will please you
To find out more about us, click on the link below:
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...