My Followers

Friday, September 14, 2012

Raya lagi, lagi lagi raya

Kini lagi beberapa hari lagi bulan syawal akan meninggalkan kita. Cepat sgt masa berlalu, rasanya baru semalam nk menyambut bulan ramadhan, tpi hari ini bulan syawal sudah pun meniti hari hari akhirnya. Syukur dipanjangkan umur sehingga hari ini. Alhamdulillah..

So, entry kali ni masih lagi berunsurkan raya! hehe. Masa raya haritu dpt cuti 1 week cuti raya. Tapi 1 week ni beraya sakan langsung xde masa rehat. Dalam 7hari hanya 2 hari beraya duduk dirumah menunggu tetamu datang dan 5hari beraya sakan. so ada lagi 2 hari sabtu ahad tuk esoknya kerja pun masih lagi beraya mengunjungi saudara mara.


So, macam biasa raya pertama solat sunat hari raya dan menziarahi kubur orang tersayang. Selepas itu bermaaf maafan bersama keluarga. Hari khamis pula beraya bersama rakan2 sekolah dulu. Sampai la ke malam disebabkan amik 1 rumah nak 1 jam lebih. Hari tu beraya hampir dlm 9-10 buah rumah di pelbagai kawasan. hihi.

Gambar ni pun semuanya da lemau lebam. hehe, mana tak ye semua rumah ada buat makanan berat dan semua rumah xde 1 pun miss makan. Semua makan dan merasa semua masakan. Memang terbaik lah!

 




And paling happy raya tahun ni. Dapat beraya dengan kereta baru. Kereta sendiri yg sudah diidam-idamkan. Syukur Alhamdulillah rezeki Allah s.w.t kepadaku. :) Love ♥ Yang tu baju raya aidilfitri yg pertama, memang da lama teringin nak pakai baju colour orange even ada campur colour lain. and sayer suka sangat2.. :)




Selamat hari raya semua, yg sudah habis puasa tu SELAMAT HARI RAYA. InsyaAllah panjang umur jumpa lagi raya di tahun hadapan 2013. Amin ya rabbal alamin. :)

Thank you & happy reading :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...