My Followers

Thursday, May 3, 2012

KURSUS CIDB

Assalamualaikum semua..

After saya pulang dari KL yg previous entry tu, sy terus membusykan diri nonstop kena pula menghadiri kursus CIDB. Hari isnin amik cuti dengan bos. Selasa kerja dan start 25 April 2012 until 28 April 2012 menghadiri kursus ni. Kira 4 hari la. 

Seronok juga pergi kursus ni sebab dapat belajar benda baru. Bos terus suruh daftar dan pergi kursus which rm400 each person. Sy diarahkan oleh company dengan harga RM400 kursus ini dan perlu menghadirinya sampai peroleh sijil. First time hadiri kursus ini. Memang perkara baru dan belajar a lots of new things, dilemma company2 kontraktor dan sebagainya. Semua new current issue include dalam kursus. Test dan akta2 semua dapat dipelajari. Banyak betul ilmu  terasa di dada, fikiran jugak lebih luas dalam suatu kehidupan itu. Setiap orang punya perjuangan untuk terus hidup..

Yang paling best kursus ni iaitu bab makan, mmg berbaloi makan pagi, tengahari, petang mmg puas hati. sy kuat makan, bab makan memang paling suka. leh makan sepuasnya. haha



Gambar diatas ni adalah pengajar kami ketika kursus ni, tak berhenti cakap nonstop dari pagi hingga ke petang. Memberi taklimat dan mengajar penuh dedikasi. Mr Siong Wee Heng. Thank you so much mr siong.



Seterusnya, seramai inilah yg menhadiri kursus. Ye sy paling rendah n ketiga yg termuda. Patut that time pakai high heels. Tapi disebbkan terbangun lewat egat cuti lupa kena hadiri kursus. Just saut baju ni sebb xnampak kedutan even xiron. then pakai je kasut sarung. settle.




  
Yg ni la paling muda. Nama dia sungguuh la panjang. Ingat nama bapa dia hilayah. Nama ringkas adik comey ni gee. ;)




Hari last bergmbar gambar dan penyampaian sijil. InsyaAllah ada yg kontek di facebook terutama yg muda muda. hehe. Kepada kontraktor-kontraktor muda khususnya dan jugak yg sudah bertapak lamanya yg tidak pernah hadiri kursus seperti ini digalakkan untuk sertai kursus2 ini. Pelbagai manfaat yg akan dapat. InsyaAllah :)




Thank you & happy reading :)



4 comments:

dapurCikWan said...

salam kenal dari cikwan =)

Han Alfi said...

cik wan : salam kenal jugak dari sy ;)

Mila Ahmad said...

mila penah tengok tenaga pengajar ni masa mila hadiri kursus CIDB kat jalan chan sow lin

Han Alfi said...

mila : aah mr siong ni mmg banyak sgt dah jadi pengajar, pemberi taklimat tuk kursus2 CIDB.. mesti mr siong kenal mila ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...