My Followers

Sunday, May 20, 2012

Jakarta ;)

Dulu, masa kat universiti sy sempat pergi ke bukit tinggi, padang, Indonesia. Kali ni ada kesempatan pulak update pergi ke Jakarta, Indonesia. Memang seronok sangat dan cantik sekali permandangan di Jakarta, Indonesia.


Tapi yg ni bukan sy yg pergi melancong, tapi abg saya. Hehehe. Disebabkan dapat ole-ole dri abg bwk balik dr jakarta jadi balasan update skit blog pasal abg sy ni pergi ke Jakarta. hee :D. So, dibawah ni ada beberapa pictha yg sy ambil cuma 3 keping shaja. Nice picture and nice view ;)







Thank you ;)

Thursday, May 3, 2012

KURSUS CIDB

Assalamualaikum semua..

After saya pulang dari KL yg previous entry tu, sy terus membusykan diri nonstop kena pula menghadiri kursus CIDB. Hari isnin amik cuti dengan bos. Selasa kerja dan start 25 April 2012 until 28 April 2012 menghadiri kursus ni. Kira 4 hari la. 

Seronok juga pergi kursus ni sebab dapat belajar benda baru. Bos terus suruh daftar dan pergi kursus which rm400 each person. Sy diarahkan oleh company dengan harga RM400 kursus ini dan perlu menghadirinya sampai peroleh sijil. First time hadiri kursus ini. Memang perkara baru dan belajar a lots of new things, dilemma company2 kontraktor dan sebagainya. Semua new current issue include dalam kursus. Test dan akta2 semua dapat dipelajari. Banyak betul ilmu  terasa di dada, fikiran jugak lebih luas dalam suatu kehidupan itu. Setiap orang punya perjuangan untuk terus hidup..

Yang paling best kursus ni iaitu bab makan, mmg berbaloi makan pagi, tengahari, petang mmg puas hati. sy kuat makan, bab makan memang paling suka. leh makan sepuasnya. haha



Gambar diatas ni adalah pengajar kami ketika kursus ni, tak berhenti cakap nonstop dari pagi hingga ke petang. Memberi taklimat dan mengajar penuh dedikasi. Mr Siong Wee Heng. Thank you so much mr siong.



Seterusnya, seramai inilah yg menhadiri kursus. Ye sy paling rendah n ketiga yg termuda. Patut that time pakai high heels. Tapi disebbkan terbangun lewat egat cuti lupa kena hadiri kursus. Just saut baju ni sebb xnampak kedutan even xiron. then pakai je kasut sarung. settle.




  
Yg ni la paling muda. Nama dia sungguuh la panjang. Ingat nama bapa dia hilayah. Nama ringkas adik comey ni gee. ;)




Hari last bergmbar gambar dan penyampaian sijil. InsyaAllah ada yg kontek di facebook terutama yg muda muda. hehe. Kepada kontraktor-kontraktor muda khususnya dan jugak yg sudah bertapak lamanya yg tidak pernah hadiri kursus seperti ini digalakkan untuk sertai kursus2 ini. Pelbagai manfaat yg akan dapat. InsyaAllah :)




Thank you & happy reading :)



Wednesday, May 2, 2012

Two days here



Assalamualaikum. 


Baru baru ni saya ada turun kl for two days. Petang sabtu tu naik bus pergi ke kl turun dekat pekeliling. Abg yus amik kat stesen bus. So, malam tu tido dirumah kawan mase kerja di TM kat kiara banglo, Damansara. Hari tu mase keje kat kl sewa kat sini la nice, comfortable, safe and best duk sini. Rental for every month is rm2500 :) Berbaloi lah. full funish .

After sampai je umah kawan, kebetulan my friends nak keluar beli barang sikit. So letak barang terus keluar pergi the curve. Lama xjumpe, borak dan terus borak nonstop. entry kali ni, pic sy xde ye. haha








scenery malam ni through window bilik kawan ni. Sunyi tenang je. even actually busy dengan keta.






Ni suasana pagi dari tingkap atas rumah. cantik sangat permandangan. Time ni snap picture around 7 AM lebih camtu lah. nice scenery. xbusy sangat time nih. 






Keesokkan ye selepas settle kan kerja. Pergi jalan-jalan kat area KLCC, time ni ada fashion show. Harini bace paper ada keluar sal fashion show ni. Start xsilap 19 April 2012 and end at 11 Mei 2012. Ramai sungguh time ni orang. So usha2 tgk fesyen baju terbaru di peragakan. (tapi tgk model je lebih) ^_^v. Actually banyak  pergi tempat lain tapi nk cite yg ni je. hehe ;)






Thank you & happy reading :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...