My Followers

Thursday, April 5, 2012

Cinta Kerana Allah


“Cintailah Allah kerana nikmat yang dianugerahkan kepada kamu, cintailah aku kerana cinta kamu kepada-Nya”. (HR. Tirmidzi dan Al-Hakim)Sudah semestinya cinta kepada Allah diletakkan di atas segala-galanya. Kerana Dialah yang menciptakan cinta dan hati tempat cinta itu bersemayam. Cinta kepada Allah akan mewariskan kecintaan para hamba-Nya. Sebaliknya, cinta yang bukan kerana-Nya hanya akan mengundang murka-Nya dan murka makhluk-Nya. Beruntunglah orang yang hanya mencintai Allah saja dalam hatinya, dan mencintai makhluk hanya sekedar mencintai kerana-Nya.


Semestinya kita mencintai seseorang kerana imannya, dan membenci seseorang kerana maksiatnya. Tak selayaknya kepentingan duniawi mengubah arah cinta kita. Semoga Allah menganugerahkan kepada kita cinta yang hakiki dan abadi hingga ke akhirat sana. Amin
Saya mengambil info ini di laman web dibawah.. info yang sangat berguna :) Untuk renungan sendiri dan kita bersama. kredit: http://akuislam.com/blog/kisah-tauladan/cinta-kerana-allah/#ixzz1rIDfZN1KThank you & Happy reading :)
Salam Jumaat semua6 comments:

teratak hati said...

cinta Allah yg abadi..

Han Alfi said...

teratak hati : Betul, Allah segalanya..

Ihsan Arifin said...

cinta manusia, bisa berubah.
cinta allah, tiada keraguan padanya :)

Han Alfi said...

Ihsan : Setuju, cinta sesama manusia tp cinta Allah sejati..

ahmad farhi said...

May Allah give you heartfelt (sifatul ikhlas)

Han Alfi said...

farhi: Amin, kamu juga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...