My Followers

Tuesday, December 6, 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum readers.. selamat malam :)


Lama sangat xupdate blog disebabkan ada perkara perlu diselesaikan terlebih dahulu. So, sekarang ni kita sudah pun berada dibulan terakhir tahun 2011. Jadi mesti nanti ada banyak perancangan dan azam baru untuk masuk tahun baru tahun 2012. Setiap orang pasti ada agenda hidup masing2 dan juga begitu sy. Berharap apa yg di plan akan Allah s.w.t permudahkan segala urusan dan semuanya berjalan lancar. Amin ya rabbal alamin.


Sekarang ada masa skit bukak laptop. So BW blog yg sudi ke blog sy ini. Saya tertarik dengan http://permatakata.wordpress.com/ yg memberi kata2 hikmah kehidupan.
Paling suka dibawah ini. Ya, setiap orang ada rezeki masing2 yg perlu adalah usaha dan terus perbaiki diri dan terus berusaha tanpa putus asa. Pengalaman yg dikutip adalah satu anugerah yg berharga untuk panduan kehidupan masa hadapan. InsyaAllah :)


Ketika menghadapi kesempitan rezeki

Dari Abdullah bin Mas’ud r.a meriwayatkan bahawa baginda Rasulullah s.a.w bersabda: Barangsiapa menghadapi kesempitan dalam rezekinya kemudian dia mula meminta-minta kepada orang lain, maka kesempitan itu tidak akan hilang. Dan barangsiapa menghadapi kesempitan dalam rezeki kemudian dia meminta kepada Allah, maka Allah akan menyediakan kepadanya rezeki dengan segera, sama ada cepat atau dilambatkan sedikit.

(Hadith riwayat Tirmizi)


Thank you & happy reading :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...