My Followers

Sunday, September 4, 2011

Selamat Hari Raya :)


Assalamualaikum w.b.t kepada semua pembaca blog sy. Masih belum terlambat lagi untuk mengucapkan salam aidilfitri kepada semua. Memang bermulanya raya hari tu, xde kesempatan untuk sy update blog. Jadi da habis seminggu raya ni baru ada kesempatan untuk update blog ini. Bagaimana dengan hari raya anda semua?


Didalam entry ini ade beberapa gambar hari raya yg sy kongsi disini. Macam biasa raya pertama la raya yg sy paling tunggu sebab nak pergi menunaikan sembahyang raya. Lepas tu , pergi menziarahi kubur insan tersayang. Dan raya pertama, memag xboleh pergi jejalan, sebab memang rumah sentiasa dikunjungi sahabat handai, saudara mara. Memang letih melayan tetamu, buat air. hehe. Raya pertama mmg da tradisi rumah ini akan membuat hidangan berat nasi dagang + rendang, lemang semestinya.


Memandangkan umur da 23tahun so, ini sahaja duit raya yg mampu diperolehi pada hari raya tahun ni. Tetap berterima kasih pd insan2 yg memberi rezeki duit raya kepada sy ini. :)





Anak anak jiran yg chomeyl dtg beraya :)




Yang ini pulak bestfriends sy, dan kami da berkawan 11tahun berkawan baik. Alisa ni kalau ikutkan xdapat cuti raya, kena kerja. Tapi dia dapat cuti 2 hari je, So tengahari hari raya pertama tu dia bertolak dari kuala lumpur ke pahang dan terus datang ke rumah saya datang beraya. Dapat la jumpe even sekejap dan xdapat nak beraya jejalan sesama. Memandangkan esoknya dia kena balik KL semula bekerja dan berbakti kepada masyarakat, agama dan negara :D





Dibawah ini, sahabat handai sekolah rendah yg sy kebanyakkannya xjumpe hampir 13tahun. Sy sekolah rendah sempat darjah 2 dan 3 sahaja dan sy berpindah. Lepas berpindah mmg sy xberjumpa dan diorang semua. Sangat gembira diorang datang beraya rumah dan pada hari tu jugak kami beraya beramai ramai reaunion. Hampir 12 buah rumah kami pergi beraya. Jumpa sahabat lama. Seronok dan meriah kan :) Ada ramai lg yg xde dlm gmbar ni.




Ini diantara yg dapat dikongsi, kalau nk kongsi semua kejadian mmg banyak sangat kenangan hari raya tahun ini. Kena wat part 1,2,3 ada episod. tapi memandangkan sy xberapa nk rajin kali. Ini lah ringkasan topik raya tahun ni. kekawan yg len leh tgk pic di fb saya. Anda bagaimana? Harap hari raya anda sangat meriah dan bergembira hendaknya.


Sebelum itu, sy ingin mengucapkan terima kasih kpd yg wish raya xkira thru wallpost, comment, chatin & sms. Terima kasih yg dtg beraya ke rumah. Terima kasih yg memberiku rezeki duit raya. Kepada yang mula bertugas, selamat bekerja kembali. Moga perjalanan balik akan selamat samapai. Amin :)


Thank you reading & happy reading :)



2 comments:

AiShaH NaSrYlL said...

raye 1x stahun... nk jmp slalu t x meriah an.. tyme rye klu wat reunion mmg meriah... :)

Han Alfi said...

aisyah : betul tu dik, t lg meriah bila semua da berkahwin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...