My Followers

Sunday, May 29, 2011

My Mr Al aka Awe tangkap gmbr GIRL selain saya :( Siapakah wanita itu......

Ouch.. sedihnya saya memikirkan apa yang telah terjadi. My Mr Al, xterfikir kah hati saya terguris melihat menerima semua ini. Saya tahu perempuan tu lagi cantik dari saya, putih tinggi mcm awak.

Tapi sekurang kurangnya awak hormati la saya yang sekarang ni masih bersama awak. Awak membuatkan saya merasa sangat kesal dengan perlakuan awak. Patut la awak selalu bercakap tentang perempuan ini kepada saya. Awak tangkap gambar dengan dia sebab awak suka tengok dia. Yelah perempuan cantik kan dan model katakan.




Inilah gambar yang saya dapat dari handphone My Mr Al ni.







Hehehe :P Gambar ini di ambil di Parkson KB. Owh, kalau gambar seperti ini awak nak amik banyak pun xpe. Saya tak kisah awak. Hahahaha. Kalau macam tu, saya pun ade amik gambar lelaki lain selain kamu, My Mr Al. Sebelum itu, jangan marah saya. Saya xberniat pun melakukan semua ini.





Ini gambar saya dengan lelaki lain :P






To My Mr Al, jangan marah ye dengan tajuk entry ni. Gurauan semata mata. hehe. You know I know who you are, I know everything about you. You are such a nice man and that I'm the ONLY girl in ur heart. Thank you :)

Saturday, May 28, 2011

Jadilah WANITA yang paling BAHAGIA

Sudah lama pula saya tak update tuk bahagian books labels. Untuk kali ini iaitu mengenai buku yang saya kini baru sempat nak baca iaitu dari Dr.' Aidh Bin' Abdullah Al-Qarni. Buku ini adalah edisi KHAS UNTUK seseorang bergelar WANITA. Jangan Bersedih, jadilah wanita yang paling bahagia tajuk buku ini.



Jadi, kepada semua kaum wanita bacalah buku ini agar ia dapat mengusir segala macam kesedihan dari dalam dirimu, bayang- bayang kedukaan dan mimpi - mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran.






MEMBACA BUKU-BUKU AL-HIDAYAH ANDA SELANGKAH MENDEKATI ALLAH S.W.T ;)

Keysha contest (Aku & Tudung)


Kali ini, saya meluangkan sedikit masa untuk masuk contest yg dibuat oleh golongan2 blogger ni. Ini tuan punyer contest :)



Dsini, link untuk owner punye blog :-

Dan saya tag kan kepada tiga kawan2 blog saya :-

Dan gambar yang saya pertaruhkan untuk contest ini iaitu saya memakai tudung dan baju pink. Saya sangat suka pink. hehe.. Tudung pilihan saya, adalah tudung sarung dimana tudung sarung senang dipakai dan tetapi kelihatan menarik mengayakannya. :)


Thursday, May 26, 2011

Muka saya masa saya masih kecil ~entry khas kali ini tuk readers



Waktu saya kecil, saya ni nakal ke? saya pun tak tahu sebab saya tak igat perangai saya macam mane.

Waktu saya kecil, saya selalu nangis kalau saya tak dapat apa saya nak. Kalau saya xdapat gula gula, coklat, cekedis yang saya nak.

Waktu saya kecil, keluarga saya suka kaco saya, abang2 saya suka usik saya. Saya selalu jerit, tak nak la kaco hani.

Waktu saya kecil, saya selalu main ngan abang abang saya. Saya jadi lasak. tapi sekarang sudah dewasa saya tak suka sangat aktiviti lasak.


Waktu saya kecil, saya tidak mintak sesuatu yg saya nak dengan mak abah saya. Tp saya dapat bila mak abah menyedari kemahuan saya dengan sendiri.


Jadi, INILAH GAMBAR saya waktu saya kecil ;)




Dan INILAH gambar saya terkini yg sudah dewasa. Apa pendapat semua?? Ada persamaan tak, muka saya sewaktu saya kecil dan sekarang dewasa kini.



Hehe.. comey tak si kecil itu merupakan anak jiran saya.

Namanya Wan Razwani Aleya Wan Zil Aman .

Setiap hari adik wani ni tinggal kat umah saya. Cayunk ini budak. :)

Sunday, May 22, 2011

Ben Ashaari, Aimie Harmelia & Nurulbadiah Lai :)


Wah.. 3 gabungan blogger fames, popular, gedebom...!!!

Tertanya tanya pulak readers kenapa tajuk ini bernama blogger femes kat Malaysia ni. Hehe..
Untuk entry kali ini khas terutamanya buat Abg Ben, Aimie dan Kak Nurul. Kenapa??


Kerana mereka ini adalah blogger yg femes dan sangat FRIENDLY, dan saya sangat berbangga dan gembira dan berterima kasih kepada tiga blogger Menawan ini kerana SUDI mengfollow blog saya yg tidak seberapa dan juga menjadi "Rakan" saya di facebook. Sedangkan, saya masih baru lagi dalam dunia blogger berbanding 3 blogger Super ini. :)


Dan pastinya saya sudah lama mengfollow ketiga blog blogger ini. Yang pertama sekali is Abg BEN. Blogger lelaki terkenal dan sentiasa mengupdate blog beliau dalam waktu singkat dan penulisan yg simple tapi menarik kandungan penulisannya.


Inilah tuan empunya, siapa xkenal tue.. ishk2 :P



Seterusnya si MANIS Aimie Harmelia.

Aimie ni sape lgi xkenal yang sekarang ni da bertukar status Tunangan kepada Goal Kepper Malaysia dan juga Negeri Kelantan iaitu Khairul Fahmi Che Mat. Aimie ni merupakan seuniversiti pengajian dengan saya iaitu Universiti Teknologi MARA Kelantan. Penulisan blogger yg menarik dipenuhi gambar2 beliau yg terkini dan pastinya orangnya sangat la comel dan manis sepadan dengan pasangannya. :)

Inilah Si cantik Aimie Harmelia bersama tunang tersayang :)




Terakhir sekali iaitu si JELITA Kak Nurulbadiah Lai.

Ini adalah blogger perempuan yg paling diminati terutamanya golongan adik2 remaja termasuk la sy sendiri. :) Yg paling saya suka dan respect kak Nurul yg putih melepak ini sangatlah friendly dan berusaha mengreply semua komen dan juga wallpost oleh orang ramai di facebooknya. Sikap MESRA kak nurul ini sangat la menyenangi peminat2 kak nurul di luar sana. :)

Inilah Keayuan orangnya :D

Thank you so much & hope u guys bergembira dan berbahagia selalu. Semoga berjaya di dunia dan di akhirat. Amin :)

Friday, May 20, 2011

9 Ciri Pasangan Yang Terbaik



Sudah lama sy xupdate my blog,entry untuk bulan May ni pun baru masuk bilangan ketiga. Sorry for my blog readers :) Btw, today sedang sy duk membaca buku Remaja yg lama2, sy nak share sedikit information about ciri pasangan terbaik.

Information ni bukan untuk tatapan pasangan remaja sekarang sahaja.. tapi khusus untuk pasangan yg bakal mendirikan rumah tangga, tunangan orang dan juga kepada yang sudah mendirikan masjid :)





Jom kita semak ada @ tidak ciri - ciri berikut pada si dia & juga kita ;)



1) Mencurahkan sepenuhnya kasih sayang
Setiap hari si dia tidak pernah upa untuk tunjukkan kasih sayangnya padamu dan tidak malu untuk menunjukkan pada semua orang betapa dia mencintaimu. Kerna kasih sayang tidak pernah ada hadnya.

2)Memahami
Si dia sentiasa memahami keadaanmu dan tidak pernah mendesakmu melakukan apa yang diharapkan. Kamu dan si dia datang dari pola asuhan yg berbeza, oleh itu pasti akan ada prcanggahan pendapat atau perbezaan cara hidup. Inilah pentingnya sikap tolak ansur. Hari ini si dia menerima cara kamu dan esok kamu pela menerima caranya.

3) Menerima kamu seadanya
Biar bagaimana pun rupa atau bentuk fizikal kamu si dia sentiasa menerima kamu seadanya. Tidak pernah sekalipun si dia merungut atau memaksa kamu untuk tampil seperti orang lain. Baginya kamu terlalu sempurna di matanya.

4) Melindungimu
Biarpun nyawanya dalam bahaya, namun si dia sanggup mengharunginya demi untuk melindungimu. Boleh dikatakan si dia sanggup mati untuk kamu.

5) Menceriakan hidupmu
Si dia sentiasa berusaha menceriakan hidupmu. Apa yang kamu suka dan inginkan akan cuba diadakan walaupun ada kalanya si dia terpaksa berkorban melupakan apa yang diinginkan semata mata mahu menyempurnakan impianmu.

6) Menambat hati orang tuamu
Si dia tahu memilikmu bererti si dia akan mengambilmu dari orang tuamu. Si dia sanggup tepis segala ego ataupun lakukan apa sahaja untuk mengambil hati orang tuamu agar mereka menerimanya dan secara langsung mengambilmu dengan izin mereka.

7)Membuat kejutan
Si dia tidak jemu membuat kejutan -kejutan yang mampu mengembirakan hatimu terutama pada hari hari pentingmu. Setiap yang dilakukannya adalah untuk kamu sentiasa meninggalkan kenangan manis dalam hidupmu.

8) Melalui kesusahan bersama
Tidak pernah sekalipun si dia meninggalkan kamu saat kamu dalam kesusahan malah si dia sentiasa membantumu biarpun ada ketikanya si dia juga dalam kesusahan.

9) Mendoakan kebahagianmu
Si dia sentiasa mendoakan kebahagiaan dan kesejahteraanmu. Si dia sanggup berkorban apa sahaja untukmu demi melihat kamu bahagia.

:)

Thursday, May 19, 2011

To all companies yg nk uploading ur detail business information here in Xpresszoom.com



Entry ini di tulis khas kepada sesiapa sahaja yg mempunyai business sendiri untuk mempunyai laman web sendiri di internet.

* Dimana anda tidak perlu untuk mereka sendiri laman web internet business anda.

* Anda hanya perlu Xpresszoom.com untuk menyiarkan maklumat business anda di laman web Xpresszoom.com iaitu Malaysian online directory.



Yuran hanya perlu dibayar SEKALI untuk SETAHUN iaitu serendah RM300 or RM250 seorang pelanggan or sebuah company.
p/s : menyediakan gambar2, video, map dan maklumat tentang business anda.



Disini terdapat kelebihan yg anda akan perolehi :-


* Dimana walaupun beribu pengguna internet yg melayari website anda di laman website Xpresszoom.com... anda tidak dikenakan bayaran per click.. ini kerana semua adalah PERCUMA.

* Tiada bayaran dikenakan dalam bulanan.

* Selain itu, pengguna internet akan mengetahui tentang wujudnya business anda dan mungkin akan terus menjadi pelanggan business anda.

* Ini akan dapat meningkatkan lagi trafik company anda.


Kini, beberapa company telah pun uploading business mereka in our Xpresszoom.com website.

Ini adalah website Xpresszoom.com http://www.xpresszoom.com/



KEPADA SESIAPA BERMINAT,
Boleh email kepada saya melalui email akaun saya : T.hanss@yahoo.com
al_hani88@yahoo.com
Juga send messages on my Facebook. - Han Alfi -
& u can also leave some comments here
:)



Noor Alhani,
Business Development Manager,
Matrik BizNetwork Sdn Bhd

Wednesday, May 4, 2011

Awe yg banje makan McD :)


Mende ni da agak lama, tp bila teringat rase nak tulis lam entry blog saya. Time kami masing2 sibuk nk siapkan tesis, masing2 rase malez sgt nk wat tesis. Dgn letihnya, nak kene keje nya. So malam tu, My Mr Al kol sy. borak2. Then My Mr Al bg idea yg sgt best dimata sy.

* My Mr Al said ** ape kata, utk mengelakkan kita malez dan siap cepat tesis ni, ape kate siapa yg siap dulu chapter 4 dan result sekali die menang. Yang kalah kene belanja makan McD.

* Ur Ms Al said ** bab2 dapat makan free ni xleh tolak.. deal okay..!! hehe


So, conclusion nya.. ahaha.. Ur Ms Al menang cuz sy da siap dulu. My Mr Al xsiap lg pada waktu deal kitorg. Jadi, My Mr Al lah yg banje sy McD. yay..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...