My Followers

Thursday, February 3, 2011

Kenduri di Kuantan


Raya cina ni 3 januari 2011, kami sekeluarga bangun pagi terus je bertolak direct to the destinasi, Kuantan. Abang2 dari KL, ngeri 9 pun ada balik tu yg best g kenduri kahwin ramai2. Sepupu sy kahwin pada hari tersebut. Kami bertolak pukul 8 dan berhenti rehat di kawasan jengka. Di mana kami tidak ikut highway, ikut jln lama ke kuantan. Dalam pukul 11 lebih kami sampai.


Sampai je, cam biasa jumpa sanak saudara, berborak borak, pengantin perempuan (sepupu) manis berpakaian pakaian campuran kaler putih merah,dan pengantin lelaki berwarna putih. Lepas selesai je majlis perkahwinan ni, kami pergi jejalan di pantai Teluk Cempadak. Amik angin kat sane, makan aiskrim Cornetto. hehe


Lepas itu, pergi lak shopping2 kat Giant. Time shoppping ni ikut mak, tolong mak beli barang. Bila da ikut mak, duit xpayah kuar, so sy pun beli la barang2 yg sy nk beli. hehe. mak belanja je la ek, cam biasa lah. syg mak. hehe



Kereta storm kat depan tue, dinaiki oleh mak dan abah sy dan dipandu oleh abg2 sy ada 2 org. Kami follow dari belakang. Ikut je mane storm tue akan berhenti dgn arahan mak ngan abah (arahan tue..haha :P), kami pun benti sekali. hehe :)



Lepas tue, pergi lg beli brang2, kopok la dan mcm2. Pergi makan -makan semestinya wajib. Dan kami bertolak balik petang tue ikut jalan highway temerloh. Lebih kurang pukul 9 lebih sampai da umah. Sampai je rumah kak long, terus goreng nudget tempura, ayam goreng black pepper dan keropok lekor. Dan sy membancuh tea o jah. Jemput minum ye :P

1 comment:

Anonymous said...

abang awak tu encem la sape nama dier n brape umur die bleh kenal tak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...