My Followers

Friday, January 21, 2011

Pertunjukan Ular *ngeee*

Ini adalah antara kisah kisah terlampau sy yg masih lg dlm memori sy. Yang wujud didlm memori je tau sy akan masuk dlm entry ni..haha

Pada hari pertama pameran dan pertunjukan ular diadakan iaitu 6 julai, pd petang tue sy pergi tgk pameran dan jugak pertunjukan ular di Muzium Kelantan. Kebetulan waktu kami pergi adalah waktu " Makan petang" ular-ular tersebut. Apalagi, tgk ular-ular tue makan tikus-tikus yg mengigil ketakutan. Kesian plak tgk nasib-nasib tikus-tikus ni. Dlm pameran ini,terdapat bermacam-macam jenis ular, besar kecik dan bermacam warna.

So, sy akan share kat sini serba sedikit gambar-gambar ular yg sy tangkap menggunakan hp sy yg xseberapa ini.

Dalam pertunjukan ular ini ade 1 pertunjukan iaitu " Gadis bersama Ular ". Dimana ade seorang perempuan duduk didalam kurungan kaca yg dipenuhi berpuluh puluh ekor ular yg berbisa. Nama gadis ini Puteri dan masih lg muda orgnya. Bg sy dia sgt berani dan salute la sy kat die cuz sy memang geli ngan ular + of coz lah takut.. eeeiiii ..

Selapas itu, jam tepat 5 ptg ade pertunjukan ular yg dinanti nantikan oleh pengunjung yg mengunjungi pameran ular ini. Pertunjukan ular dilaksanakan oleh 2 org lelaki ini diatas pentas bersama ular "King Cobra". Persembahan yg sgt best dan menarik perhatian orang ramai. 2 lelaki ini memang sudah biasa membuat pertunjukan ular di Korea terutamanya.

p/s gambar-gambar ular akan di upload mlm ini. :)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...